Translate

петък, септември 10, 2010

Ръкавички - стъпка по стъпка / Gloves - step by step 2

Designed by dodo

След като сме вмъкнали допълнителен конец за палеца, продължаваме да плетем още 10 реда. От горната страна на ръката продължаваме мотива. Разделяме 42-те бримки за пръстите, като за всеки пръст се оставят по 10 бримки (по 5 бримки на горната и на долната кука) и само за показалеца - 12. Може да използваме маркери, безопасни игли, конец в контрастен цвят или самите куки. Малко по-късно ще вмъкнем наметки между пръстите. За кутрето са нужни допълнително 3 бримки - стават 13, за безименния и средния по 4 бр. - две от едната и две от другата страна - общо 14 за всеки пръст. За показалеца добавяме само 2 допълнителни бримки от вътрешната страна, които с оставените 12 също правят 14 бримки.

На мястото на допълнителния конец за палеца вмъкваме куките. Заплитаме конеца по средата отдолу, за да не се вижда възела. Крайните две бримки от двете страни на долната кука се изплитат заедно, то ест две свивки. Външната бримка е отгоре - свивка с наклон на ляво в началото и наклон надясно в края.


Получават се 15 бримки, с които плетем 20 реда. Пробваме ръкавицата, ако дължината на палеца е достатъчна, свиваме по две бримки, докато свършат и завършваме.




javari